Gårdagen och dagens ridpass

Igår gick det lite sissådär med hovslagaren... Charmtroll var ganska jobbig när hovslagaren var där.. i alla fall på första hoven. Andra gick bättre. Det tar så lång tid när hon håller på och tramsar... Men nu är skorna på plats!
 
Jag red inte igår, jag han inte det, så jag red idag och det gick super duper bra! Vi red till ridbanan ,för en gångs skull! Hon blir så lugn när man rider där inne och det är jätteskönt! Jag red nästan i två timmar och hon blev jättesvettig, det var jättevarmt! Det är sjönt att det börjar bli sommar äntligen! 
 

Gårdagens ridpass - Började inte så bra...

Igår var jag riktigt trött, men trotts det så tog jag på mig spring kläderna och sprang till stallet. När jag kom dit och skulle ta in hästarna så stod dom utanför boxen så jag trode att det skulle bli lätt att ta in dom, som det brukar, men nejnej... Charmtroll började med att bara vända bort huvudet och vända sig om när jag skulle sätta på grimman och sen bara gick dom. Långt bort i hagen. Så långt det bara går faktiskt, och hagen är STOR... Och jag blir så irreterad för dom typ leker med mig! Dom tycker att det är skitkul att springa i full galopp ifrån mig i hagen, och alltid när dom har sprungit fram och tillbaka några gånger i hagen så kommer dom fram till mig och typ ba, "Förlåt, du får sätta på grimman nu"... Nu säger dom ju inte så men det är typ så. Hon kommer fram till mig och nästan stoppar in huvudet av sig själv i grimman. Men dom spran iväg och stälde sig längst bort i hagen där det var jätte högt gräs, perfekt fästingräs.. Jag som älskar fästingar... Jag tog med mig havrehinken för att locka på dom men hinken var så full och tung så jag lämnade den på halva vägen. Sen tog det nästan en timme innan jag gick tillbaka och hämtade hinken för att det inte gick att få in dom, men då gick det... Så det tog alltså en timme för mig att bara ta in dom från hagen.. Tur att dom inte brukar hålla på så! :)
 
Sen gick det bra att rida, Hon var lite pigg. Red mest på volt och körde lite tämpoväxlingar och så. Jag ska rida idag också och då kommer hovslagaren också! 
 
 
 
 

Länkbyte!

-----> http://frimle.blogg.se/ <-----
 
l

<3

Man har ju världens mysigaste hund <3
 
 
'
 
Det var lite kul! Nyss regnade det på baksidan av huset men inte på framsidan :P haha

Hiss & Diss

  • Sommar
  • Varmt
  • Kompisar
  • Jordgubbar
  • Att jag hitta en 500:- idag i mitt skåp, jag som trodde att jag var pank :P
  • Sommarlov
  • Att det snart är vinter igen
  • Att jag är trött
  • Regn och kallt
  • Fästingar
  • Myggor
  • Att jag har en skit stor spindel någon stans i mitt rum och jag kan inte hitta den

Dagens blogg! (bättre sent en aldrig)

Jag höll på att glömma men här kommer den...
 
-----> http://flickor.blogg.se/ <-----
 
 
 

Dagens ridpass

Jag skulle igentligen rida till ridbanan men jag orkade helt enkelt inte det... Jag har vart jättetrött hela dan, och det tar ju ett tag att rid dit. Och så spöregnade det och klockan var typ halv 7 och jag hade inte ätit heller, så det fick bli en tur barbacka i skogen och på grusvägen och så longerade jag lite efter det. Det gick bra men hon var lite busig idag :P Men jag fattar ju varför! Det regnar och är svalt och inga flugor och allt är super ;) Jag tog inte så mycket bilder idag efter som att det var så tråkigt väder men här kommer lite bilder från förra gången!
 
 

Var är sommaren?

Åhh vad det regnar! Och jag ska rida snart också.. Det känns ju kul... Pappa hämtade oss från mamma/Sollentuna på lunchen så fick vi följa med till hanns jobb halva dan och typ hela tiden stod jag och Alva och klottra på witeboard tavlan :P och nu är vi påväg hem och på vägen släpper dom av mig i stallet.

Jag lovar att det kommer lite bilder sen! Jag kan inte ladda upp från mobilen...

slappdag

Igår blev det lite slappdag hemma, kollade på film och körde lite tv spel och sånt. Men det kan också vara skönt ibland!

Asså jag vet inte varför men jag har ingen blogg lust... Hehe asså jag orkar inte blogga... Så om det är lite dålig uppdatering så kan det va därför... :P den kommer väl förhoppningsvis tillbaka snart :)

Dålig uppdatering pga...

att jag har vart i idre på handbollstränings läger! Det var skit kul och sjukt bra! Man lärde sig jättemycket! Kom precis hem så skriver mer imorgon eller nått :P

Dagens ridpass

Äntligen kom jag iväg till ridbanan! Jag hade inte så jättelång tid på mig att rida på jag red till ridbanan och det tog typ 25 min, för jag gick lite i skogen och så, sen red jag på ridbanan i typ 20 min. Hon blir som en helt annan häst på banan! Hon blir så lugn och är jätteduktig! Det var varmt så hon blev jätte svettig. Hon har vart så duktig nu på sista tiden och det är jättekul! :) <3


Gjort om Blogg.se

Vad tycker ni som har blogg.se om att dom har gjort om då? Jag tycker att det verkar bra, att man kan svara på kommentarer direkt! Det jobbigaste är väl att lära sig det nya även om det verkar ganska lätt :P

Dagens ridpass

Mamma följde med när jag red idag vi red ut på grusvägen i skogen. Charmtroll är så rolig, så fort hon kommer bara nått steg bakom den som går bredvid så måste hon springa ikapp! Jag släppte tyglarna helt en lång bit och hon gick precis bredvid mamma, inte ett steg bakom, och så bill hon gärna gå så nära som möjligt :)

Jag red mest på vägen och sen lite i skogen också. Tänkte rida till ridbanan imorgon! Hoppas den är ledig!

 

Vad ska man göra?

Det är jätte skönt med sommarlov! Speciellt första veckan och så, men sen, när alla kompisar har åkt bort på semester så sitter man där hemma i soffan och vet inte vad man ska göra!
Nån som har nått tips på vad man kan hitta på en tråkig sommardag? För jag får verkligen typ fantasi förstoppning! Haha! Det var ett nytt ord jag kom på nyss ;) aja men jag vill ha lite tips!


Gott smoothie recept!

Här kommer receptet på smoothien som jag och Hedda gjorde imorse!

Jag använder inte några mått utan jag häller i så mycket jag känner för. Det är inte så noga!

* Vanilj yoghurt
* Hallon & Blåbär (man kan ha i andra bär eller frukter också!)
* (lite) Apelsin juice

Och det är allt! Man kan byta ut vanilj yoghurten till någon annan yoghurt också, och man kan ha i mjölk om man vill.  Om smoothien blir sur kan man ha i lite floor socker också men det tycker inte jag brukar behövas. Men får testa lite och se vad som blir gått!







Grönan! :D

Igår var jag på grönalund med kompisarna! :D Det var kul! Vi tog tåget in till stockholm vid typ 10 på morgonen och kom in på grönalund vid typ halv tolv, precis innan det öppnade och var där hela dan till kl 10 när det stängde!
Det var en bra start på sommarlovet! <3
-
Och jag vann en IOR också som jag döpte till IJOR-Magnus, och han kallas för mange, Jag döpte han efter han som stog och lura oss på pengar i den där spelsaken. Han hette magnus. Och så vann jag en jätte penna också av samma magnus :P


-

(Josse var med också men hon tog kortet!)
*
Sen efter sov hedda över hos mig och det var kuuligt! :)
.
Sen gjorde vi smoothie till frukost!! :)



Charmtroll <3


Onödigt..!

Det var ju fett onödigt att gå till skolan idag.. Vi skulle till elljuspåret och ha 5-kamp med 6:orna för att dom ska lära känna oss på högstadiet.. vi har ju lixom gått med dom i mellanstadiet och lågstadiet så vi känner ju redan flera av dom! Men i alla fall så gick den där 5-kampen ganska fort så efter det var vi tvungna att köra ruggby mot dom och vi vann, såklart ;) Sen skulle vi äta äckel pasta sallad utan sallad :P det var pasta med sega skinkbitar och oliver i! Det är ju inte pasta sallad.. Så det var typ ingen som åt någonting. Sen fick vi gå hem vid typ 12! Sen ska vi tillbaka till skolan kl. 5 och ha avslutning :) Igentligen skulle vi ha den imorgon men dom flytta den till idag istället. Vi borde ha haft den i fredags!
_
 
Haha, en bild från i vintras när molly ligger ute på tomten och kollap på kaninen ;) <3


Surprice muffins!

Har gjort surprice muffins med Hedda! Och man vet aldrig vad som kan finnas i dom! :O :) det första vi smaka var det flingor i :P haha! vad fina dom blev... (punkt punkt punkt)


Dagens Blogg!


skit också...

Idag var vi i Uppsala med skolan och det var väl lite kul, bättre en lektioner i alla fall ;)
"
sen efter skolan så sprang jag till stallet och det gick inte bra... Men jag har ju typ gått hela dan i Uppsala  och så var det jättevarmt.. men jag sprang i alla fall och det är bättre en ingenting!
.
i alla fall så när jag kom fram hade hon ju såklart tappat en sko... Jag som skulle rida på ridbanan idag.. Så jag fick ta det lungt, tränade lite på skänkelvikningar och sånt som gick att göra i skritt. Så nu är det bara att ringa hovslagaren igen... :/
.
asså jag har lite bildbrist just nu så jag har inga bilder... Jag går ta lite bilder!

Dagen + Dagens ridpass (7/6-12 / Igår)

Idag var vi på den där medeltidsmarknaden, och det var värl inte så suer kul precis :P
Det var kallt och regnade..
Jag skulle ju igentligen inte rida igår. Mikaela skulle rida med sin kompis, men hon kunde inte så då följde jag med istället. Vi red ute på grusvägen, i skogen och på volt och lite allt möjligt! Tränade på lite skänkelvikningar och på att backa och lite så också. Och det gick bra! :)

Lediga imorgon! :D

Åhh vad skönt att man är ledig imorgon..! Vi ska typ till nån marknad imorgon, och så ska Mikaela  rida istället för mig imorgon. På fredag ska jag rida till ridbanan igen har jag bestämt!
.
Asså det är bara några dagar kvar i skolan! Imorgon är vi lediga, på torsdag ska vi stöda våra skåp och så så vi slipper sista lektionerna, på fredag ska vi till Uppsala med skolan och sen är det helg och sen måndag och skolavslutning! :D

Gårdagens ridass

Igår följe mamma med när jag red och jag red till ridbanan men den var ju såklart inte ledig :P och så hade vi lite bråttom så vi red mest på vägen och i skogen, u och ner för lite backar och så. Det gick bra, hon var pigg ;)
Idag har jag vart med en komis och inte gjort så mycket mer :)
Gammal bild men tycket att den är fin ;) <3

Kolla på den! Tycker den är as bra!

-----> http://www.youtube.com/watch?v=32YTWKf4TQI <-----
_

Planer för morgondagens ridpass!

Nu har jag pratat med hon som äger ridskolan en bit bort härifrån så nu hyr vi ridbanan hela juni! Och då får man rida när man vill så fort banan är ledig! Så det är jätteskönt, så nu kan man äntligen börja träna på riktigt :)
Så dit kommer jag nog att rida imorgon och kolla o den är ledig, men dom lär ju ha lektioner där då men ska kolla i alla fall! Sen ska vi nog rida lite i skogen, lite slalom mellan träden, jag ska försöka hitta nån bra backe så att Charmtroll får klättra lite också. Har hört av flera att det är bra träning för ryggmusklerna och även andra muskler. Vi brukar ju rida mycket i skogen men ska försöka tänka lite mer på vad vi gör och hitta lite mer bra sätt att träna upp henne mer på. Kan ju erkänna att hon kanske inte är i världens bästa form just nu, men det är svårt när man inte har nått bra ställe att träna ordentligt på! Har ju lixon en grusväg som jag brukar rida på och den går ju inte att göra så jättemycket på.
'

Trasig mobil..

Åh... Nu har min mobil gått sönder också... Bara att lägga in den på lagning igen :/

Gammal bild :)


Longering

Var i stallet förut och det var blåsigt och kallt! Innan jag tog in hästarna busade dom runt i hagen, jag tog lite bilder men jag kan inte ladda upp direkt från mobilen.. Jag longerade henne ute på åkern och det gick bra. Hon galopperade höger! :) Det går mycket bättre för henne att galoppera höger utan ryttar så det kan nog va bra att hon får träna lite på det utan också! Hon kan när man rider med sadel också men det går inte lika bra.. Jag ska försöka barbacka också, får hoppas att hon inte är på "inte försöka, bara bocka" humör bara för då lär jag ju åka av ;) hihi nej men snart så kan hon galoppera höger bra igen :) och vänster går super som vanligt! <3

Och dagens blogg är....




-----> http://tabybrudarna.blogg.se/ <-----


RSS 2.0